G7: Πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών

G7: Πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των G7 πρόκειται να θέσουν ανώτατο όριο τιμών για το αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου ρωσικής προέλευσης, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωσή τους.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των G7 σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ανώτατο όριο τιμών για το αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου ρωσικής προέλευσης, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωσή τους.

Το αρχικό ανώτατο όριο τιμής / πλαφόν θα βασίζεται σε ένα εύρος τεχνικών στοιχείων με το επίπεδο τιμών να επανεξετάζεται όταν είναι απαραίτητο, σημειώνουν στη δήλωσή τους οι υπουργοί, που ενθαρρύνουν παράλληλα έναν «ευρύ συνασπισμό» χωρών να υιοθετήσει αυτό το πλαφόν το οποίο «θα αποφασιστεί από το σύνολο του συνασπισμού πριν από την εφαρμογή του» με τις τιμές να ανακοινώνονται «δημόσια με σαφήνεια και διαφάνεια».

«Στοχεύουμε να ευθυγραμμίσουμε την εφαρμογή του με το χρονοδιάγραμμα των σχετικών μέτρων στο πλαίσιο του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ», πρόσθεσαν.

Πηγή: Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT