Ρωσία – ΗΠΑ: Αποχώρησε ο Αμερικανός πρέσβης από τη Μόσχα

Ρωσία – ΗΠΑ: Αποχώρησε ο Αμερικανός πρέσβης από τη Μόσχα

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, αποχώρησε σήμερα από τη Μόσχα καθώς ολοκληρώθηκε η θητεία του, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το όνομα του διπλωμάτη που θα τον διαδεχθεί.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, αποχώρησε σήμερα από τη Μόσχα καθώς ολοκληρώθηκε η θητεία του.

«Ο πρεσβευτής στη Ρωσική Ομοσπονδία Τζον Σ. Σάλιβαν ολοκλήρωσε τη θητεία του ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών και αναχώρησε σήμερα από τη Μόσχα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο 62χρονος Σάλιβαν είχε διοριστεί πρεσβευτής στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2019.

Η Ελίζαμπεθ Ρουντ πρόκειται να αναλάβει τώρα καθήκοντα επιτετραμμένης μέχρι την άφιξη του διαδόχου του Σάλιβαν, όπως αναφέρεται επισήμως χωρίς ωστόσο να δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Η αναχώρηση του Σάλιβαν έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή, ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία διανύουν τη μεγαλύτερη κρίση της μεταψυχροπολεμικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT