Βρετανία: Δύο έφηβες στην Ντάουνινγκ Στριτ 11

Βρετανία: Δύο έφηβες στην Ντάουνινγκ Στριτ 11

Οι κόρες της Τρας προγραμματίζουν ήδη πάρτι με τις φίλες τους στους ιδιωτικούς κήπους του πάρκου Σεν Τζέιμς

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την οικογενειακή της ζωή, ως μητέρα δύο κοριτσιών στην εφηβεία, πρέπει να συνδυάζει εφεξής με τα καθήκοντα της πρωθυπουργού η Λιζ Τρας, μετά τη μετακόμιση στο 11 της Ντάουνινγκ Στριτ (η επίσημη κατοικία στον αριθμό 10 είναι μικρότερη και δεν θα εξυπηρετεί την οικογένεια της νέας πρωθυπουργού). Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο κόρες της Τρας (16 και 13 ετών) εκφράζουν ήδη τον ενθουσιασμό τους με την προοπτική, προγραμματίζοντας ήδη πάρτι με τις φίλες τους στους ιδιωτικούς κήπους του πάρκου Σεν Τζέιμς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κόρες της Τρας φέρεται να προκαλεί η προοπτική διακοπών στο πρωθυπουργικό θέρετρο του Τσέκερς, με τον τεράστιο κήπο και τη θερμαινόμενη πισίνα του. Ο Ντέιβιντ Κάμερον υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος πήρε γονική άδεια κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο τέταρτος πρωθυπουργός που υποδέχθηκε (τον Απρίλιο 2021) το νεογέννητο παιδί του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Τερέζα Μέι υπήρξε η μοναδική πρωθυπουργός τα τελευταία 100 χρόνια, η οποία δεν είχε παιδιά σχολικής ηλικίας ενόσω διέμενε στην Ντάουνινγκ Στριτ. Αγνωστο παραμένει πώς θα πετύχει η Τρας να συνδυάσει την οικιακή ζωή με τα καθήκοντα της πρωθυπουργίας. Ορισμένοι προκάτοχοί της αποφάσισαν ότι ένας τέτοιος διαχωρισμός δεν ήταν αναγκαίος. Ο Κάμερον έλεγε για τα παιδιά του ότι το γραφείο του ήταν ένας ακόμη γιγάντιος λαβύρινθος για την ψυχαγωγία τους. Οι επισκέπτες στην Ντάουνινγκ Στριτ του Κάμερον όφειλαν να ψυχαγωγούν τα παιδιά του πρωθυπουργού. Ο γιος του Μπλερ, Λίο, «κυρίευσε» αμέσως την πρωθυπουργική κατοικία. Πρώην σύμβουλος του Μπλερ θυμάται σε βιβλίο του ότι τα παιχνίδια του Λίο ήταν διάσπαρτα σε κάθε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας συσκέψεων. Αλλοι πρωθυπουργοί και οι σύζυγοί τους επέλεξαν να διατηρήσουν ξεχωριστές την πολιτική και την προσωπική τους ζωή. Η Νόρμα Μέιτζορ αρνήθηκε να μείνει στην πρωθυπουργική κατοικία, υποχρεώνοντας τον σύζυγό της, Τζον, να μετακινείται στο Χάντινγκτον για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Το μόνο σίγουρο, όπως αναφέρουν σύμβουλοι της Λιζ Τρας, είναι ότι η νέα πρωθυπουργός θα διατηρήσει τη συνήθεια του οικογενειακού δείπνου κάθε Πέμπτη με μενού πίτσα. Ο σύζυγός της, Χιου Ο’Λίρι, είναι λογιστής και γνωστός για την επιμονή του να διατηρεί χαμηλό προφίλ. Οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι ο Ο’Λίρι, που ήδη εργάζεται από το σπίτι του, θα ζητήσει να παραμείνει με τα κορίτσια στην οικογενειακή κατοικία στο Γκρίνουιτς του δυτικού Λονδίνου. «Δεν πρόκειται να γίνει Ντένις Θάτσερ», λέει παλιός φίλος του ζεύγους στην εφημερίδα Guardian, μνημονεύοντας τον σύζυγό της Θάτσερ, ο οποίος εγκαταστάθηκε για οκτώ χρόνια στην πρωθυπουργική κατοικία.

Οι κόρες της, Φλόρενς και Λίμπερτι, δεν αναμένεται όμως να νιώσουν την παραμικρή καταπίεση στο νέο τους σπιτικό. Οι εποχές έχουν άλλωστε αλλάξει πολύ από όταν η 14χρονη τότε κόρη της Θάτσερ, Κάρολ, αναγκάσθηκε να κρυφτεί σε ντουλάπα προκειμένου οι επισκέπτες να μη δουν ότι φορούσε τζιν. Αν πάλι οι κόρες της Τρας αγαπήσουν παράφορα την πρωθυπουργική κατοικία, θα μπορούν να μιμηθούν το παράδειγμα της μικρούλας Φλόρενς Κάμερον. Οταν ήλθε η ώρα της αποχώρησης το 2016, η Φλόρενς αρπάχτηκε από τα κάγκελα λέγοντας ότι δεν θέλει να φύγει ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT