Βρετανία: Ετοιμάζεται επίσκεψη της Λιζ Τρας στο Κίεβο

Βρετανία: Ετοιμάζεται επίσκεψη της Λιζ Τρας στο Κίεβο

Επίκειται πρόσκληση από την ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για επίσκεψη της νέας πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Λις Τρας στο Κίεβο, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Βαντίμ Πριστάικο στην ουκρανική τηλεόραση.

«Όταν γίνει επίσημα πρωθυπουργός, νομίζω ότι η κλήση θα γίνει αμέσως, και οι συμφωνίες για την επίσκεψη της Λιζ Τρας δεν θα αργήσουν να έρθουν. Εμείς, ως διπλωματικό σύστημα, έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμάζουμε τόσο τη σχετιή πρόσκληση όσο και την άφιξη της Λις Τρας στο Κίεβο», είπε ο κ. Πριστάικο.

Ο Ουκρανός πρέσβης σημείωσε επίσης ότι καλοδέχθηκε τη δήλωση ετοιμότητας της κας Τρας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εφόσον απαιτηθεί.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η σωστή δήλωση, αν και αρκετά επικίνδυνη. Όχι αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν πολλοί ειρηνευτές σε όλο τον κόσμο, αλλά ήταν πάρα πολύ προσεκτική», τόνισε ο κ. Πριστάικο σχετικά με τη δήλωση της νέας Βρετανίδας πρωθυπουργού τον Αύγουστο, πριν ακόμη ανακοινωθεί η εκλογή της.

«Η Ρωσία έλαβε ένα ισχυρό μήνυμα που έπρεπε να λάβει. Η Λιζ Τρας καταλαβαίνει τέλεια και ο υπουργός [Εξωτερικών] μας Ντμίτρο Κουλέμπα τής απηύθυνε υπενθύμιση ότι η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες που υποσχέθηκαν να προστατεύουν την Ουκρανία όταν απαλλαγούμε από τα [Σοβιετικά] πυρηνικά όπλα», είπε ο πρεσβευτής.

Πηγή: Ukrinform

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT