Ιαπωνία: Φιλορωσικός δάκτυλος πίσω από κυβερνοεπιθέσεις κατά του Τόκιο

Ιαπωνία: Φιλορωσικός δάκτυλος πίσω από κυβερνοεπιθέσεις κατά του Τόκιο

Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει εντοπίσει καμία διαρροή πληροφοριών ως τώρα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιαπωνία ερευνά πιθανή εμπλοκή μιας φιλορωσικής ομάδας στη δυσλειτουργία πολλών κυβερνητικών ιστοσελίδων, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο.

Η πρόσβαση σε περισσότερους από 20 ιστότοπους τεσσάρων υπουργείων κατέστη αδύνατη το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο η αποκατάσταση της λειτουργίας τους έγινε την ίδια ημέρα, είπε ο κ. Ματσούνο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει εντοπίσει καμία διαρροή πληροφοριών και εξετάζει εάν η αποτυχία προκλήθηκε από επίθεση άρνησης υπηρεσίας (DDoS), πρόσθεσε.

Σε μια επίθεση DDoS, οι χάκερ προσπαθούν να πλημμυρίσουν μια ιστοσελίδα με ασυνήθιστα μεγάλους όγκους κίνησης δεδομένων για να το παραλύσουν.

Η φιλορωσική ομάδα «Killnet» δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ευθύνεται για την επίθεση, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

«Γνωρίζουμε ότι η ομάδα χάκερ (Killnet) υπέδειξε ότι βρισκόταν πίσω από μια επίθεση, αλλά αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να ερευνούμε την αιτία της αποτυχίας, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της», δήλωσε ο κ. Ματσούνο.

«Γνωρίζουμε ότι η ομάδα χάκερ (Killnet) έχει απειλήσει αρκετές χώρες με κυβερνοεπιθέσεις και ότι ορισμένοι λένε ότι συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση. Δεδομένης της θέσης μας ως κυβέρνησης, δεν θα απαντήσουμε σε αυτό», πρόσθεσε.

Η επίθεση απέκλεισε προσωρινά την πρόσβαση σε ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένης της διοικητικής πύλης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Digital Agency, ανέφερε το NHK.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT