ΗΠΑ: Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι παρακράτησε έγγραφα σχετικά με ρωσική ανάμιξη

ΗΠΑ: Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι παρακράτησε έγγραφα σχετικά με ρωσική ανάμιξη

Άμεσος ο κίνδυνος να δικαστεί ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είπε σε στενούς συνεργάτες του ότι αποφάσισε να διατηρήσει έγγραφα που σχετίζονται με την έρευνα για τη Ρωσία, καθώς φοβόταν ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα τα «καταστρέψει».

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο το οποίο φέρεται να στήριξε την προεκλογική εκστρατεία του με διάφορους τρόπους.

Ο πρώην πρόεδρος «ανησυχούσε» ότι η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν, την οποία ονόμασε «βαθύ κράτος», θα έθαβε ή θα κατέστρεφε «τα στοιχεία» που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών είχε «αδικηθεί», ανέφερε το Rolling Stone, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς ο Μπιλ Μπαρ, πρώην γενικός εισαγγελέας επί Τραμπ, είπε στο Fox News ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης «πλησιάζει πολύ» στην απαγγελία κατηγορίας κατά του κ. Τραμπ για τα μυστικά έγγραφα που κατασχέθηκαν από το Μαρ-α-Λάγκο, την κατοικία του τέως ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Την Τετάρτη, ο κ. Τραμπ έσπευσε στο Truth Social, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε ο όμιλός του, για να παραπονεθεί ότι το FBI είχε κλέψει τα προσωπικά του ιατρικά αρχεία κατά την έρευνα της ιδιοκτησίας του στο Palm Beach, αν και το ένταλμα ανέφερε ότι οτιδήποτε γύρω από το απόρρητο υλικό θα μπορούσε επίσης να κατασχεθεί και στη συνέχεια να επιστραφεί.

Εν τω μεταξύ, ο ακροδεξιός πρώην συνεργάτης του κ. Τραμπ, Στιβ Μπάνον αναμένεται να παραδοθεί στους εισαγγελείς της πολιτείας της Νέας Υόρκης την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει το δικό του νέο ποινικό κατηγορητήριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πηγή: The Independent, CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT