ΗΠΑ: Πρόβλεψη για εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και εκατομμύρια στρέμματα γης κάτω από το νερό τις επόμενες δεκαετίες

ΗΠΑ: Πρόβλεψη για εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και εκατομμύρια στρέμματα γης κάτω από το νερό τις επόμενες δεκαετίες

Περίπου 25.000 ακίνητα υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν κάτω από το νερό ως το 2050 μόνο στην πολιτεία της Λουιζιάνα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Δυσοίωνες οι προβλέψεις επίσης για Φλόριντα, Τέξας, Βόρεια Καρολίνα, Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Μέριλαντ.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, γραφεία και άλλα ιδιόκτητα ακίνητα στις ΗΠΑ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθούν κάτω από το νερό τις επόμενες δεκαετίες, προειδοποιεί η ΜΚΟ Climate Central μέσω έρευνας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, ως «απόρροια» της κλιματικής κρίσης, βρίσκεται εδώ και χρόνια στο μικροσκόπιο των επιστημόνων διεθνώς.

Η Climate Central επέλεξε, ωστόσο, να «προβάλει» τις σχετικές με την άνοδο της στάθμης του νερού επιστημονικές προβλέψεις «πάνω» στα «σχέδια πόλης» των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να καταμετρήσει περίπου πόσα ακίνητα θα κινδυνεύσουν τις επόμενες δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, σχεδόν 650.000 ιδιόκτητα αγροτεμάχια, σε μια έκταση έως και συνολικά 17,6 εκατομμυρίων στρεμμάτων γης, θα έχουν βρεθεί κάτω από τα μεταβαλλόμενα όρια της παλίρροιας έως το 2050. Η γη που επηρεάζεται θα μπορούσε να φτάσει τα 36,4 εκατομμύρια στρέμματα έως το 2100.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η συνολικά αξία των ακινήτων που κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το νερό στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του αιώνα, ξεπερνά κατά πολύ τα 108 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσο για τις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο, εκείνες εντοπίζονται κυρίως στον Κόλπο του Μεξικού και στις ακτές του Ατλαντικού. Λουιζιάνα, Φλόριντα, Βόρεια Καρολίνα και Τέξας κινδυνεύουν, ενώ προβλήματα αναμένονται επίσης σε Νιού Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη και Μέριλαντ.

Με πληροφορίες από Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT