Κατανόηση Ερντογάν για τις ανησυχίες του Πούτιν

Κατανόηση Ερντογάν για τις ανησυχίες του Πούτιν

Την κατανόησή του για τις αιτιάσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας που επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας εξέφρασε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατανόησή του για τις αιτιάσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας που επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας εξέφρασε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε από το βήμα διεθνούς οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ ότι η Δύση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για άνοιγμα των αγορών της σε ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα. Επιπλέον υποστήριξε ότι «σχεδόν όλες» οι ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών κατευθύνονται σε πλούσιες χώρες της Δύσης και όχι στις φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου, που τις έχουν περισσότερη ανάγκη. Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν φόβους για μη ανανέωση της συμφωνίας που επετεύχθη έπειτα από μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται την 1η Αυγούστου και έχει διάρκεια 120 ημερών.

«Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κροάτη ομόλογό του Ζόραν Μιλάνοβιτς, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι υπέρ των ρωσικών εξαγωγών τροφίμων και λιπασμάτων. «Υπάρχει άλλο ένα πράγμα όπου έχει δίκιο ο Πούτιν: τα σιτηρά πηγαίνουν στις πλούσιες χώρες», πρόσθεσε ο Ερντογάν, κάτι που, όπως είπε, εκνευρίζει τον Ρώσο πρόεδρο, δεδομένου ότι επωφελούνται τα κράτη που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα του.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο βαλκανικής μίνι περιοδείας, με προηγούμενους σταθμούς το Σεράγεβο και το Βελιγράδι. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι για την κακοδαιμονία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ευθύνεται η Συμφωνία του Ντέιτον και ζήτησε υπερβάσεις σε πνεύμα ισότητας των τριών κοινοτήτων (Βοσνίων, Κροατών, Σέρβων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT