Ερντογάν: Να περνούν και τα ρωσικά προϊόντα από τον διάδρομο για τα ουκρανικά σιτηρά

Ερντογάν: Να περνούν και τα ρωσικά προϊόντα από τον διάδρομο για τα ουκρανικά σιτηρά

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα προτείνει στον Ρώσο ομόλογό του τη λύση αυτή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να στείλει ρωσικά προϊόντα μέσω του ιδίου διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα που καθιερώθηκε τον Ιούλιο για τον απεγκλωβισμό των ουκρανικών σιτηρών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρεται, ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι η εξαγωγή των ρωσικών σιτηρών και άλλων αγαθών θα βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες που βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πρώτα το 2014 και στη συνέχεια φέτος, και οι επακόλουθες κυρώσεις.

Την πληροφορία μεταφέρει το δίκτυο Haberturk, επικαλούμενο δηλώσεις του κ. Ερντογάν κατά τον προσφιλή του τρόπο στο αεροπλάνο της επιστροφής από ταξίδι στο εξωτερικό.

Μία από τις χώρες που υποφέρει από την αλματώδη αύξηση των τιμών των τροφίμων είναι η Τουρκία, με τον καλπάζοντα πληθωρισμό να τροφοδοτείται και από αυτόν τον παράγοντα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, που διαπραγματεύθηκε και τη συμφωνία Μόσχας-Κιέβου τον Ιούλιο για τον απεγκλωβισμό των ουκρανικών αγαθών, είναι και ο κύριος προορισμός των πλοίων με τα δημητριακά της ουκρανικής γης.

Σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, μέχρι και την Πέμπτη 105 πλοία πέρασαν από τον «διάδρομο σιτηρών» και η ποσότητα που μεταφέρθηκε έχει πλησιάσει τους 2,5 εκατομμύρια τόνους σιτηρών.

Η Μόσχα διαμαρτύρεται για εξαπάτηση και ανισοβαρή εφαρμογή της συμφωνίας, απειλώντας με διακοπή της εφαρμογής της ή μη επέκτασή της.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT