Λιζ Τρας: Η Ρωσία να φύγει από την Ουκρανία και να πληρώσει και αποζημιώσεις

Λιζ Τρας: Η Ρωσία να φύγει από την Ουκρανία και να πληρώσει και αποζημιώσεις

Μόνο αν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις αυτές θα επιστρέψει η Μόσχα στη διεθνή σκηνή, είπε

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει πρώτα να καταβάλει αποζημίωση στην Ουκρανία προτού η ηγεσία της μπορέσει να γίνει ισότιμος εταίρος στη διεθνή σκηνή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Evening Standard, η νέα επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης προέβη σε σχετική δήλωση απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση δημοσιογράφου καθ’ οδόν για τη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για πρώτη φορά.

Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει τα ουκρανικά εδάφη, να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις και μόνο αφού εκπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις θα συζητηθεί η επιστροφή της στη διεθνή σκηνή, είπε η κα Τρας.

Η κα Τρας θα δεσμευτεί στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ να συναντήσει ή να υπερβεί το 2023 τα 2,3 δισεκατομμύρια λίρες (2,6 δισεκατομμύρια ευρώ) στρατιωτικής βοήθειας που δαπανήθηκαν για την Ουκρανία το 2022, διπλασιάζοντας την υποστήριξή της στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή. Θα δεσμευτεί επίσης να βοηθήσει να τερματιστεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα.

Πηγή: TASS, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT