Βρετανός Υπ. Άμυνας: Ομολογία ήττας η ρωσική επιστράτευση

Βρετανός Υπ. Άμυνας: Ομολογία ήττας η ρωσική επιστράτευση

Ο Πούτιν στέλνει Ρώσυς πολίτες στον θάνατο, υπογράμμισε ο Μπεν Γουάλας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε την Τετάρτη ότι η μερική επιστράτευση στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία αποτελεί παραδοχή του προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «η εισβολή του αποτυγχάνει».

«(Ο Πούτιν) και ο υπουργός Άμυνας του έχουν στείλει δεκάδες χιλιάδες δικούς τους πολίτες στο θάνατο, ανεπαρκώς εξοπλισμένους και κακώς καθοδηγούμενους», ανέφερε ο κ. Γουάλας σε δήλωση.

«Καμία ποσότητα απειλών και προπαγάνδας δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Ουκρανία κερδίζει αυτόν τον πόλεμο, η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη και η Ρωσία γίνεται παγκόσμιος παρίας», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός, από τους πλέον σθεναρούς υποστηρικτές του Κιέβου στον πόλεμο αυτόν.

Σε διάγγελμά του το πρωί της Τετάρτης ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την υπογραφή διατάγματος για τη μερική επιστράτευση των Ρώσων έναντι αυτού που αποκάλεσε επίθεση από τη Δύση για την καταστροφή της Ρωσίας. Αργότερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού διευκρίνισε ότι η επιστράτευση θα αφορά (προς το παρόν) μόνο στο 1,1% του διαθέσιμου έμψυχου δυναμικού της Ρωσίας, δηλαδή σε 300.000 εφέδρους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT