Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα ενδώσει σε «εκβιασμούς και εκφοβισμό»

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα ενδώσει σε «εκβιασμούς και εκφοβισμό»

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμά του, ο Πούτιν επαίνεσε τον ρωσικό στρατό, ο οποίος - σύμφωνα με τον ίδιο - δίνει μάχη για να σώσει τους κατοίκους της περιοχής του Ντονμπάς

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα χάσει την εθνική της κυριαρχία και δεν θα ενδώσει «σε εκβιασμούς και σε εκφοβισμό».

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμά του, στο οποίο κήρυξε μερική επιστράτευση, επαίνεσε τον ρωσικό στρατό, ο οποίος – σύμφωνα με τον Πούτιν – δίνει μάχη για να σώσει τους κατοίκους της περιοχής του Ντονμπάς.

Σημειώνεται ότι, στο σημερινό του διάγγελμα, ο Πούτιν επιτέθηκε στη Δύση, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στα προγραμματισμένα δημοψηφίσματα σε κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές, τα οποία σχεδιάζονται ως προμήνυμα της προσάρτησής τους από τη Ρωσία.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων προκειμένου να υπερασπιστεί τα ρωσικά εδάφη, όπως τα ορίζει ο ίδιος.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT