Εκλογές στην Ιταλία: «Τιμωρία» για τον Ντι Μάιο – Μένει εκτός βουλής

Εκλογές στην Ιταλία: «Τιμωρία» για τον Ντι Μάιο – Μένει εκτός βουλής

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δεν επανεξελέγη. Ήταν πρώην ηγέτης του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων», ενώ στη συνέχεια ίδρυσε δικό του κόμμα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης του κόμματος «Προσπάθεια Πολιτών» και απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην εκλογική του περιφέρεια της Νάπολης.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο Ντι Μάιο ήταν ηγέτης του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων», το οποίο εγκατέλειψε τον Ιούνιο για να ιδρύσει το κόμμα «Προσπάθεια Πολιτών».

Το κόμμα του, όμως, δεν πήρε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο ίδιος έχασε την έδρα του στην ιταλική βουλή. Συγκεκριμένα, ο Ντι Μάιο συγκέντρωσε το 24,3% των ψήφων έπειτα από την καταμέτρηση σε 403 από τα 440 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Νάπολη Φουοριγκρότα, όπου το 2018 είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο υποψήφιος του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων», ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα, έχει μέχρι στιγμής σαφές προβάδισμα με 40,5% σε αυτή την εκλογική περιφέρεια.

Τρίτη έρχεται η υποψήφια της κεντροδεξιάς, η Μαρία Ροζάρια Ρόσι, με 22,2%, ενώ η υποψήφια του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione, η Μάρα Καρφάνια, έρχεται τέταρτη με 6,7%.

Τρίτη δύναμη το Κίνημα των Πέντε Αστέρων

Το κόμμα που εγκατέλειψε ο Ντι Μάιο, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στις ιταλικές εκλογές με 15%.

Με πολλές λιποταξίες τον τελευταίο καιρό, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτους του κόμματος Τζουζέπε Κόντε κατάφερε να εκπλήξει με το ποσοστό που συγκέντρωσε, με την καμπάνια του να κερδίζει κυρίως τους νεότερους σε ηλικία ψηφοφόρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANSA, BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT