Ρωσία: «Καμία απόφαση για κλείσιμο συνόρων» διαμηνύει το Κρεμλίνο

Ρωσία: «Καμία απόφαση για κλείσιμο συνόρων» διαμηνύει το Κρεμλίνο

O Ντίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για κλείσιμο των συνόρων της Ρωσίας, παρά το κύμα φυγής μετά την μερική επιστράτευση.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα φυγής νεαρών ανδρών τόσο αεροπορικώς όσο και οδικώς καταγράφεται στη Ρωσία μετά την μερική επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να ενισχύσει το μέτωπο της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντίτρι Πεσκόφ, με σημερινές του δηλώσεις σημείωσε ότι δεν υπάρχει για την ώρα καμία απόφαση για κλείσιμο των συνόρων της Ρωσίας.

Ακόμη, ο ίδιος αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη στην διαδικασία επιστράτευσης ορισμένων ανθρώπων λέγοντας ότι αυτά θα διορθωθούν.


Βαριές ποινές για τους λιποτάκτες

Την ίδια ώρα η Μόσχα έκανε το Σάββατο πιο βαριές τις ποινές για τους λιποτάκτες και συνέλαβε εκατοντάδες διαδηλωτές, ενώ αντικατέστησε κορυφαίο αξιωματικό αρμόδιο για την επιμελητεία των ενόπλων της δυνάμεων.

(Με πληροφορίες από REUTERS)

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT