Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Η αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με τη Δύση

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Η αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με τη Δύση

Ως απειλή για τα συμφέροντα της Μόσχας βλέπει η Ρωσία τη Δυτική στήριξη στο Κίεβο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της Ουάσιγκτον να στείλει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα της Μόσχας και αυξάνει τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, δήλωσε ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το αντιλαμβανόμαστε ως άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Αντόνοφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram την Τετάρτη.

«Η προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους όχι μόνο συνεπάγεται παρατεταμένη αιματοχυσία και νέες απώλειες, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών χωρών».

Για μια ακόμη φορά η Μόσχα δείχνει έτσι ότι δυσανασχετεί με την τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος στην Ουκρανία χάρη στην παροχή στρατιωτικού υλικού στο Κίεβο, που έχει γείρει την πλάστιγγα υπέρ των αμυνομένων στη ρωσική εισβολή.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT