Β. Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει απελάσει πάνω από 1,6 εκατ. Ουκρανούς

Β. Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει απελάσει πάνω από 1,6 εκατ. Ουκρανούς

Η Μόσχα αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς απλώς ως ανθρώπινους πόρους, κατήγγειλε

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία απέλασε βίαια περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια Ουκρανούς, σκορπίζοντας ανθρώπους στην επικράτειά της και παίρνοντας έγγραφα από πολλούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία του προς τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) που πραγματοποιείται στη Λίμα.

«Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν ήδη απελαθεί με τη βία στη Ρωσία. Είναι διασκορπισμένοι σε όλη την επικράτεια αυτού του κράτους, διασκορπισμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας. Πολλοί από αυτούς αφαιρέθηκαν τα έγγραφά τους, πολλοί από αυτούς πέρασαν από τρομερά στρατόπεδα φιλτραρίσματος της κατακτητές, όπου τους κορόιδευαν και τους εκφόβισαν. Αυτοί είναι άνθρωποι, αλλά για τη Ρωσία, είναι ανθρώπινοι πόροι», είπε ο Ουκρανός ηγέτης.

Τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έστειλε τον στρατό της στην Ουκρανία προκειμένου να μετατρέψει το κράτος σε δική της αποικία, όπως ήταν πριν, κατά τη διάρκεια των αυτοκρατοριών.

Από την άποψη αυτή, ο κ. Ζελένσκι σημείωσε ότι εκατομμύρια Ουκρανοί υπερασπίστηκαν την ελευθερία και το κράτος τους και δεν θα επιτρέψουν στη Ρωσία να επιστρέψει εκείνη την παλιά άδικη εποχή.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο και θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Οι καθημερινές νίκες στο μέτωπο και δεκάδες απελευθερωμένες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας το αποδεικνύουν», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το ερώτημα τώρα είναι μόνο ένα: Πόσους ακόμη Ουκρανούς θα μπορέσει η Ρωσία να σκοτώσει και να απαγάγει προτού παραδεχτεί την ήττα, και πόσο ακόμη η Ρωσία θα έχει χρόνο να κλέψει σιτηρά, πόρους, βιομηχανικές επιχειρήσεις από την Ουκρανία, που οι εισβολείς απλώς διαλύουν και βγάζουν στη Ρωσία, όπως είπε.

«Κάνουμε τα πάντα για να απελευθερώσουμε τη γη μας το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να σώσουμε όλο τον λαό μας από αυτήν την εισβολή το συντομότερο δυνατό. Κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε τέλος στη μακρά λίστα των Ουκρανών θυμάτων που προκαλεί η Ρωσία», τόνισε ο κ. Ζελένσκι.

Πηγή: Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT