Γερμανία: Πάνω από 1 εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου

Γερμανία: Πάνω από 1 εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου

Συνολικά 1.002.763 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν ήδη φύγει από αυτούς που εισήλθαν στη χώρα.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν καταφύγει στη Γερμανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά 1.002.763 άτομα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη χώρα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο T-Online.

«Σώσαμε τις ζωές πολλών γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία», τόνισε η υπουργός.

«Όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, τόσο πιο δύσκολο είναι να φιλοξενήσει κανείς και να φροντίσει τόσους πολλούς πρόσφυγες», συνέχισε.

Σχετικά με τον αριθμό των Ουκρανών προσφύγων στη Γερμανία, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι από αυτούς που εισήλθαν στη χώρα έχουν ήδη φύγει.

Νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Eurostat δείχνουν ότι η Πολωνία δέχτηκε τους περισσότερους Ουκρανούς τον Αύγουστο (67.280 πολίτες) ενώ 62.140 Ουκρανοί έφτασαν στη Γερμανία τον ίδιο τον μήνα. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων που έφτασαν στην Πολωνία αυξήθηκε κατά 9.990, σύμφωνα με τη Eurostat, ενώ αυξανόμενη εισροή καταγράφηκε επίσης στη Γαλλία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την πολωνική κυβέρνηση, περίπου 1,3 εκατ. Ουκρανοί πρόσφυγες εξακολουθούσαν να ζουν στη χώρα τον Σεπτέμβριο, αφού ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι είχε μιλήσει για περισσότερα από 2 εκατομμύρια τον Ιούνιο. Όλο και περισσότεροι Ουκρανοί πρόσφυγες επιστρέφουν στη χώρα τους, η οποία μοιράζεται σύνορα 500 χιλιομέτρων με την Πολωνία, όπως είχε αναφέρει τον Σεπτέμβριο η Βαρσοβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT