Γέφυρα του Κερτς: Ο Πούτιν διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά την έκρηξη

Γέφυρα του Κερτς: Ο Πούτιν διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά την έκρηξη

Σε διάταγμα που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη, ο Πούτιν αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας FSB θα αναλάβει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να ενισχυθεί η ασφάλεια της γέφυρας που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, καθώς και των υποδομών που εφοδιάζουν με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο τη χερσόνησο.

Σε διάταγμα που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας FSB θα αναλάβει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της έκρηξης και πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ζαχάροβα: «Τρομοκρατική η φύση του Κιέβου»

Σε μια πρώτη επίσημη αντίδραση της Μόσχας, νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα – αναφερόμενη εμμέσως στο «δεξί χέρι» του προέδρου Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αλλά και σε άλλους ουκρανούς αξιωματούχους, που χαιρετίζουν την έκρηξη – δήλωσε:

«Η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών αποτελεί απόδειξη της τρομοκρατικής φύσης του». 

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT