Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε νέο βομβαρδισμό στη Ζαπορίζια

Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε νέο βομβαρδισμό στη Ζαπορίζια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας βομβαρδισμού στην πόλη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, νωρίς σήμερα το πρωί και 49 ακόμα ακόμη τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκε μερικώς κτίριο εννέα ορόφων, άλλα πέντε κτίρια διαμερισμάτων ισοπεδώθηκαν και πολλά ακόμα υπέστησαν ζημιές σε 12 ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, δήλωσε ο Ολεξάντρ Σταρούχ, κυβερνήτης στην περιφέρεια Ζαπορίζια.

«Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», τόνισε ο Σταρούχ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Οκτώ άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων και δεσμεύθηκε ότι αυτοί που έδωσαν εντολή για αυτά τα «ανηλεή» χτυπήματα θα λογοδοτήσουν.

Νωρίτερα, ο τοπικός αξιωματούχος Ανατόλι Κούρτεφ ανέφερε μέσω Telegram ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό που έγινε την Πέμπτη, όταν πύραυλοι έπληξαν πολυώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων και άλλα κτίρια.

Η ομοβροντία πυρών πριν από την αυγή, ήταν η δεύτερη επίθεση αυτού του είδους κατά της πόλης, μέσα σε τρεις ημέρες και έγινε μία ημέρα μετά από μία έκρηξη που έπληξε την οδική και σιδηροδρομική γέφυρα της Κριμαίας, μία σημαντική δίοδο εφοδιασμού των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται για να διατηρήσουν τις θέσεις τους γύρω από την πόλη Χερσώνα στα νότια της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT