Ρωσία: Αναφορές για εκρήξεις στις πόλεις Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία

Ρωσία: Αναφορές για εκρήξεις στις πόλεις Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη στον αστικό κέντρο του ρωσικού Νότου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τις πόλεις Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, στη νότια Ρωσία, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με μάρτυρες, με τη Μόσχα να τις αποδίδει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η έκρηξη στη Μπέλγκοροντ, από άγνωστη προς το παρόν αιτία, έκανε πολύ μεγάλο θόρυβο και έκανε τα παράθυρα να τρίζουν στη ρωσική πόλη, ανέφερε μάρτυρας στο Reuters. Ακολούθησε τουλάχιστον μια έκρηξη και στην πόλη Κουρσκ.

Η Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ βρίσκονται πολύ κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και έχουν φέτος υποστεί σειρά επιθέσεων που οι Ρώσοι αποδίδουν στους Ουκρανούς. Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποια από τις επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν οι ρωσικές αρχές και στο ημικατεχόμενο Ντονέτσκ, με τουλάχιστον τρεις νεκρούς, σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή Διερεύνησης.

Οι σχετικές αναφορές έρχονται λίγη ώρα μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά ουκρανικών πόλεων το πρωί της Δευτέρας, με νεκρούς και τραυματίες σύμφωνα με το πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: Reuters, France 24, The New York Times

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT