Μακρόν: «Εις βάθος μεταβολή της φύσης» του πολέμου στην Ουκρανία

Μακρόν: «Εις βάθος μεταβολή της φύσης» του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι θα συγκαλέσει άμεσα τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς του συμβούλους για την εξέταση της κατάστασης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για «εις βάθος μεταβολή της φύσης» του πολέμου στην Ουκρανία κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από τις πυραυλικές επιθέσεις σήμερα ενάντια σε ουκρανικά εδάφη.

Αυτά «τα εσκεμμένα πλήγματα της Ρωσίας κατά του συνόλου του ουκρανικού εδάφους και κατά των αμάχων, αποτελεί εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου αυτού», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι θα συγκαλέσει άμεσα τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς του συμβούλους για την εξέταση της κατάστασης.

Δέσμευση για ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μακρόν διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πλήρη υποστήριξή του προς την Ουκρανία και εξέφρασε την προσήλωση της Γαλλίας στην ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο, περιλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικού υλικού, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Γαλλίας.

«[Ο Γάλλος πρόεδρος] επαναδιατύπωσε την απόλυτη και πλήρη υποστήριξή του στον πρόεδρο Ζελένσκι και τη δέσμευση της Γαλλίας για αύξηση της βοήθειας προς την Ουκρανία ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που έχουν διατυπωθεί από το Κίεβο, περιλαμβανομένης της συνδρομής σε πολεμικό εξοπλισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας «παραμένει σε στενή επαφή» με τον Ουκρανό ομόλογό του, καθώς και με τους «εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την G7».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT