Ρωσία – ΗΑΕ: Ο πρόεδρος των Εμιράτων μεταβαίνει στη Μόσχα

Ρωσία – ΗΑΕ: Ο πρόεδρος των Εμιράτων μεταβαίνει στη Μόσχα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στη Μόσχα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στη Μόσχα προκειμένου να συναντήσει τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, μερικές ημέρες μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Οι δύο ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν «περιφερειακά θέματα και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM ανακοινώνοντας την επίσκεψη του σεΐχη Μοχάμεντ, μια επίσκεψη που πραγματοποιείται μετά την απόφαση στις 5 Οκτωβρίου του ΟΠΕΚ+ να μειώσει δραστικά την παραγωγή αργού.

Στον ΟΠΕΚ+ συμμετέχουν τα 13 μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, και άλλες δέκα χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στη Μόσχα.

Ο ΟΠΕΚ+ έχει κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παίζει το παιχνίδι της Μόσχας που έχει συμφέρον να διατηρεί τις τιμές σε υψηλά επίπεδα προκειμένου να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα Εμιράτα, αν και παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ, ενίσχυσαν τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις τους με τη Μόσχα.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απέφυγαν να καταδικάσουν άμεσα τη Μόσχα.

Το Αμπού Ντάμπι επιδιώκει ωστόσο να έχει καλές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως με τη Γερμανία. Γερμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν τον περασμένο μήνα μια συμφωνία που προβλέπει την παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου και ντίζελ στο Βερολίνο για τα έτη 2022 και 2023.

Η επίσκεψη του προέδρου των Εμιράτων στη Μόσχα θα είναι η τρίτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο εξωτερικό αφότου διαδέχθηκε τον Μάιο τον εκλιπόντα ετεροθαλή αδελφό του στην ηγεσία της χώρας.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν έχει επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, και τη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT