Ρωσία – Τουρκία: Οι υπουργοί Άμυνας Σοϊγκού και Ακάρ είχαν τηλεφωνική συνομιλία

Ρωσία – Τουρκία: Οι υπουργοί Άμυνας Σοϊγκού και Ακάρ είχαν τηλεφωνική συνομιλία

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε πριν από τις συναντήσεις που αναμένεται να έχουν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με θέμα τη συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς την Ουκρανία.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Σόιγκου, είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα σχετικά με τις ρωσοτουρκικές σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία συμπεριλαμβανομένου.

Το εν λόγω τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρει η τουρκική Daily Sabah, πριν από τις συναντήσεις που αναμένεται να έχουν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με θέμα τη συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο κ. Ακάρ είπε στον Σόιγκου ότι θα πρέπει να επιτευχθεί επειγόντως κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες ανθρώπινες απώλειες και να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

«Διαπιστώθηκε με ικανοποίηση ότι υπήρξε αμοιβαία κατανόηση αναφορικά με την εκεχειρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και για τις εξελίξεις στη Συρία, όπως αναφέρεται.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT