Ουκρανία: Ρωσικά πυρηνικά καύσιμα στον σταθμό της Ζαπορίζια

Ουκρανία: Ρωσικά πυρηνικά καύσιμα στον σταθμό της Ζαπορίζια

Οι κατοχικές δυνάμεις φέρνουν ενέργεια από τη Ρωσία για να παραγάγουν ρεύμα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πυρηνικός σταθμός της περιφέρειας της Ζαπορίζια θα στραφεί σε ρωσικά πυρηνικά καύσιμα αφού εξαντλήσει τα τρέχοντα αποθέματά του, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Πέμπτη, επικαλούμενο αξιωματούχο της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom.

«Τα καύσιμα που είναι σε χρήση για τη λειτουργία της μονάδας θα εξαντληθούν… τα δικά μας θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια», ανέφερε στο πρακτορείο TASS, ο Ρενάτ Καρτσάα, σύμβουλος του γενικού διευθυντή της Rosenergoatom.

Στο μεταξύ στη γειτονική Μελιτόπολη, την κυριότερη πόλη στην περιφέρεια της Ζαπορίζια που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, οι εισβολείς αναγκάζουν τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να αποκτήσουν ρωσικά διαβατήρια, απειλώντας τους να τους απολύσουν, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ στο Telegram.

«Οι πολίτες που αναγκάζονται να εργάζονται σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που διευθύνονται από συνεργάτες και προδότες πρέπει να αποκτήσουν ρωσικά διαβατήρια. Για αυτό, συλλέγονται δια της βίας προσωπικά δεδομένα, ακόμη και καταγράφονται σε φωτογραφία», είπε ο κ. Φεντόροφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση άρνησης, οι άνθρωποι απειλούνται με απόλυση και αδυναμία εύρεσης εργασίας στο μέλλον.

Πηγή: Reuters, TASS, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT