ΗΠΑ: Σχεδόν 200 βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων υποψήφιοι στις εκλογές για το Κογκρέσο

ΗΠΑ: Σχεδόν 200 βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων υποψήφιοι στις εκλογές για το Κογκρέσο

Περίπου 200 βετεράνοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα διεκδικήσουν μια θέση στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

59" χρόνος ανάγνωσης

Περίπου 200 βετεράνοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων παίρνουν μέρος ως υποψήφιοι στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, διεκδικώντας μια θέση σε ένα από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, είτε στη Βουλή των Αντιπροσώπων είτε στη Γερουσία.

Αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν για τον μεγαλύτερο αριθμό προερχόμενων από τις ένοπλες δυνάμεις υποψηφίων που έχουν πάρει μέρος σε εκλογές για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, από το 2012 και έπειτα.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 184 βετεράνοι πρόκειται να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, και άλλοι 12 μια θέση στη Γερουσία, με το σύνολο των 196 υποψηφίων να είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στις αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ από το 2012 και έπειτα.

«Σίγουρα βλέπουμε περισσότερους βετεράνους να συμμετέχουν στις κούρσες για το Κογκρέσο», δηλώνει ο Seth Lynn της οργάνωσης Veterans Campaign, μιλώντας στους Military Times.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι συγκριτικά, πριν από δεκαετίες, πριν από το έτος 2000, οι προερχόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις υποψήφιοι βουλευτές και γερουσιαστές στις ΗΠΑ ήταν σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από 200.  

Πηγή: Military Times

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT