Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει από τις διακοπές του

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει από τις διακοπές του

Οι Times είχαν αναφέρει νωρίτερα πως ο Τζόνσον, ο οποίος παραθέριζε στην Καραϊβική, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για τη διαδοχή της Λιζ Τρας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επιστρέφει το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegram.

Οι Times είχαν αναφέρει νωρίτερα πως ο Τζόνσον, ο οποίος παραθέριζε στην Καραϊβική, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για τη διαδοχή της Λιζ Τρας που παραιτήθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργικό θώκο.

Σημειώνεται ότι η κυβερνώσα παράταξη των Τόρις επιστρέφει εσπευσμένα στις κάλπες για να εκλέξει νέο ηγέτη. Η διαδικασία ωστόσο αυτήν τη φορά δεν θα κρατήσει ολίγους μήνες αλλά μόνο ολίγες ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο στόχος είναι οι Τόρις να έχουν εκλέξει νέο ηγέτη μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ως τις 28 Οκτωβρίου, προκειμένου αυτός ή αυτή να έχει αναλάβει ως την 31η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εκλογή δεν θα γίνει μόνο από τους εν ενεργεία βουλευτές αλλά και από τα μέλη του κόμματος, όπερ σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι πως η παράταξη θα πάει σε κάποιου τύπου online ψηφοφορία. Ενδέχεται οι βουλευτές να ξεχωρίσουν σε πρώτη φάση μια σειρά από πρόσωπα και εν συνεχεία τα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν μεταξύ αυτών των προσώπων. 

Αυτό που μένει να γίνει γνωστό άμεσα είναι το ποιοι θα είναι αυτήν τη φορά οι υποψήφιοι για την ηγεσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT