Ιταλία: Η βότκα του Καβαλιέρε παραβιάζει κυρώσεις

Ιταλία: Η βότκα του Καβαλιέρε παραβιάζει κυρώσεις

Πολιτικές φωτιές ανάβουν στην Ιταλία το δώρο του Πούτιν στον Μπερλουσκόνι και η δήλωση του τελευταίου ότι φταίει και ο Ζελένσκι για τον πόλεμο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. «Η Ιταλία, με το κεφάλι ψηλά, είναι μέρος της Ευρώπης και της Ατλαντικής Συμμαχίας. Οποιος δεν συμφωνεί με αυτή τη θεμελιώδη αρχή δεν μπορεί να είναι μέρος της κυβέρνησης, με κόστος ακόμη και να μην υπάρξει κυβέρνηση». Η προειδοποίηση της Τζόρτζια Μελόνι προς την κατεύθυνση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και κυρίως του κόμματός του, της Φόρτσα Ιτάλια, ήταν σαφής: Μην αφήσετε τον Μπερλουσκόνι να καθορίσει τη γραμμή του κόμματός σας, γιατί η νέα κυβέρνηση θα κινδυνεύσει πριν καν σχηματιστεί.

Σε κλειστή συνεδρίαση του κόμματός του, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι ο ίδιος είναι «ο πρώτος από τους πέντε πραγματικούς φίλους του Πούτιν», ότι ο Ρώσος πρόεδρος του έγραψε ένα «γλυκύτατο» γράμμα για τα γενέθλιά του και του δώρισε είκοσι μπουκάλια βότκα. Στα σχόλια που ηχογραφήθηκαν κρυφά από κάποιον εκ των παρευρισκομένων και δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα LaPresse, ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι ο Πούτιν ορθώς προσπάθησε να ανατρέψει τον Ζελένσκι και να τον αντικαταστήσει με κάποιον «πιο λογικό» και ότι ο Ζελένσκι τριπλασίασε τις επιθέσεις στο Ντονμπάς ώστε να υποχρεώσει τον Πούτιν να πάει σε πόλεμο.

Ο υπ’ αριθμόν 2 του κόμματος, Αντόνιο Ταγιάνι, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, επανέλαβε «τη θέση του ηγέτη του κόμματος, του κόμματος συνολικά και τη δική μου προσωπικά, απολύτως υπέρ του ΝΑΤΟ, υπέρ των διατλαντικών σχέσεων, υπέρ της Ευρώπης και εναντίον της απαράδεκτης εισβολής της Ουκρανίας από τη Ρωσία». Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι είπε ότι έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να διορθώνει «διαστρεβλωμένες και γελοίες ερμηνείες των σκέψεών» του. «Ισως όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν καταργούσαμε κάποιες τρομερές συνήθειες, όπως το να ηχογραφούμε μυστικά τμήματα ιδιωτικών συζητήσεων», επισήμανε.

Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην υπόθεση ήταν να θυμίσει ότι με βάση τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, απαγορεύεται η εισαγωγή ρωσικών οινοπνευματωδών, άρα το δώρο του Πούτιν προς τον Μπερλουσκόνι παραβιάζει τις κυρώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT