Η Ρωσία συγκροτεί «τοπική στρατιωτική μονάδα» στη Χερσώνα

Η Ρωσία συγκροτεί «τοπική στρατιωτική μονάδα» στη Χερσώνα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός τοπικού στρατιωτικού σώματος στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διορισμένη από τη Ρωσία διοίκηση της περιοχής. 

Η κίνηση της Μόσχας έρχεται εν μέσω την έντονης κινητικότητας στη Χερσώνα, ενώ όλα δείχνουν πως μια αποφασιστικής σημασίας μάχη βρίσκεται προ των πυλών, για μια από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που προσάρτησε η Ρωσία μέσω των ψευτοδημοψηφισμάτων. Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι άνδρες που θα παραμείνουν στην περιοχή, μπορούν να ενσωματωθούν στη νέα αυτή στρατιωτική μονάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι, αλλά και οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία τοπικές αρχές, έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης της Χερσώνας, ενώ οι Ουκρανοί πλησιάζουν. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Μόσχας, περίπου 25.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή έως τώρα. 

Παράλληλα, στη Χερσώνα (όπως και στις άλλες τρεις προσαρτημένες περιφέρειες – Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια) βρίσκεται σε ισχύ από την περασμένη Τρίτη και ο στρατιωτικός νόμος τον οποίο κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φαίνεται πως, μεταξύ άλλων, επιχειρεί να οχυρώσει στρατιωτικά τα μετόπισθεν, καθώς προετοιμάζεται για αδυσώπητες οδομαχίες μέσα στον αστικό ιστό της Χερσώνας και άλλων πόλεων. 

Ενδεχόμενη ανακατάληψη της Χερσώνας από τους Ουκρανούς θα συνιστούσε τεράστιο στρατηγικό και ηθικό πλήγμα για το Κρεμλίνο, μιας και, πέραν του γεγονότος ότι μόλις προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, πρόκειται για περιοχή με κομβικό ρόλο στον ανεφοδιασμό της Κριμαίας. 

Την ίδια ώρα, η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους και επιτέθηκε με drones εναντίον του Μικολάιβ, που ελέγχεται από την Ουκρανία, σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της γραμμής του μετώπου της Χερσώνας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT