Βρετανία: Η Πένι Μόρντοντ «ξεπέρασε τις 90 υπογραφές»

Βρετανία: Η Πένι Μόρντοντ «ξεπέρασε τις 90 υπογραφές»

Αν τυχόν τα καταφέρει, θα μεταφέρει την εκλογή του νέου πρωθυπουργού στα μέλη των Συντηρητικών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πένι Μόρντοντ, η έτερη υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, εξακολουθεί να βρίσκεται στην κούρσα για την ηγεσία της χώρας και να κερδίζει υποστηρικτές μεταξύ των βουλευτών των Συντηρητικών, δήλωσε εκπρόσωπος της εκστρατείας της το πρωί της Δευτέρας, παρά το σαφές προβάδισμα του Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με πηγή από το επιτελείο της που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) έχει συγκεντρώσει πάνω από 90 υπογραφές (απαιτούνται 100 έως τις 4 μ.μ ώρα Ελλάδος). Πάντως, επίσημα, τα στελέχη που έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ της είναι περίπου 30. 

«Η Πένι μιλά σε συναδέλφους από όλο το κόμμα. Λαμβάνει τους αριθμούς και θέλει να το κερδίσει», είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπός της.

Πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι υπήρξε συνάντηση κορυφαίων στελεχών της σκληρής αντιευρωπαϊκής πλευράς της παράταξης («Brexiteers») που εξετάζουν αν αξίζει να ρίξουν το βάρος τους υπέρ της κας Μόρντοντ, έναντι του περισσότερου μετριοπαθούς κ. Σούνακ, ή να μείνουν στην άκρη και να αφήσουν τον 42χρονο πρώην υπουργό Οικονομικών να αναλάβει χωρίς αντίπαλο την πρωθυπουργία.

Εφόσον η κα Μόρντοντ πιάσει τον απαιτούμενο αριθμό, η εκλογή του νέου προέδρου των Συντηρητικών και επομένως του νέου πρωθυπουργού θα περάσει στα χέρια των περίπου 170.000 μελών του κόμματος.

Κάποιοι εκτιμούν ότι η κα Μόρντοντ απλώς παίζει τα τελευταία της χαρτιά ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θέση για την «επόμενη μέρα», τόσο βραχυπρόθεσμα με τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου όσο και μακροπρόθεσμα μετά την αναμενόμενη ήττα των Συντηρητικών στις εκλογές, ώστε να έχει τότε θέση ισχύος σε τυχόν νέα διαδικασία επιλογής αρχηγού του κόμματος.

Πηγή: Reuters, Times Radio

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT