Λονδίνο: Ο Πούτιν φοβάται όλο και περισσότερο σαμποτάζ από αντιπολεμικά στοιχεία στη Ρωσία

Λονδίνο: Ο Πούτιν φοβάται όλο και περισσότερο σαμποτάζ από αντιπολεμικά στοιχεία στη Ρωσία

Την ίδια ώρα ενισχύει τις ρωσικές δυνάμεις στη Χερσώνα ενόψει μεγάλης μάχης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηγεσία της Ρωσίας ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για τις πράξεις δολιοφθοράς που πραγματοποιούνται εναντίον βασικών υποδομών της χώρας από δικούς της πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Tετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Κρεμλίνο φέρεται κατά το Λονδίνο να ανησυχεί καθώς η εγχώρια αντίθεση στον πόλεμο στην Ουκρανία έχει φτάσει πλέον σε σημείο όπου οι αντιπολεμικές ομάδες διαπράττουν σαμποτάζ, δήλωσε το βρετανικό υπουργείο, επικαλούμενο την ανατίναξη γραμμής τρένου στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία τη Δευτέρα.

Η κατάσταση αυτή καταγράφεται καθώς η Ουκρανία ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζονται τώρα για τις «σκληρότερες μάχες» στη στρατηγικής σημασίας πόλη της Χερσώνας, την οποία διεκδίκησε παράνομα η Ρωσία σε ψευδοδημοψήφισμα τον περασμένο μήνα.

«Οι Ρώσοι ανανεώνουν τις δυνάμεις τους και ενισχύουν την παρουσία τους εκεί», προειδοποίησε ο Ολίξιι Αρέστοβιτς, στενός συνεργάτης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν ετοιμάζεται να αποσυρθεί. Αντίθετα, οι σοβαρότερες μάχες θα διεξαχθούν για τον Χερσώνα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Ρωσία δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα», ένας ισχυρισμός που απορρίφθηκε ευρέως από δυτικούς και Ουκρανούς αξιωματούχους ως πρόσχημα για την ένταση του πολέμου.

Πηγή: The Independent

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT