Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση: «Νόμιμος στόχος οι εμπορικοί δορυφόροι»

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση: «Νόμιμος στόχος οι εμπορικοί δορυφόροι»

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι δορυφόροι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο, αν οι χώρες αυτές εμπλακούν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος «αντιποίνων» μπορεί να βρεθούν οι εμπορικοί δορυφόροι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σε περίπτωση που εμπλακούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί η Ρωσία.

Όπως είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε περίπτωση εμπλοκής των χωρών αυτών στην Ουκρανία, τότε οι εμπορικοί τους δορυφόροι μπορεί να γίνουν «νόμιμοι στόχοι» για τη Ρωσία.

«Ημι-πολιτικές υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων», δήλωσε ο Κονσταντίν Βορόντσοφ, υποδιευθυντής του τμήματος μη διάδοσης πυρηνικών όπλων του υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Αναφερόμαστε στην εμπλοκή εξαρτημάτων υποδομών του διαστήματος για μη στρατιωτικούς σκοπούς, περιλαμβανομένων εμπορικών, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε ένοπλες συγκρούσεις», είπε ο Βορόντσοφ στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη στην μετά COVID εποχή και έχει προκαλέσει την σοβαρότερη αντιπαράθεση με τη Δύση μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT