Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνει υπουργός του

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνει υπουργός του

Ο υπουργός Επικοινωνιών Φάμπιο Φαρία είπε ότι ο Μπολσονάρο θα συναντηθεί με δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν από το διάγγελμά του

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο πρόκειται να εκδώσει εντός της ημέρας επίσημη ανακοίνωση για την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και δεν θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα, δήλωσε ένας υπουργός του.

Ο υπουργός Επικοινωνιών Φάμπιο Φαρία είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Μπολσονάρο θα συναντηθεί με δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν από το πολυαναμενόμενο διάγγελμά του.

Ο Μπολσονάρο ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, όμως ακόμη δεν έχει αποδεχτεί την ήττα του.

Οδοφράγματα

Εν τω μεταξύ, υποστηρικτές του στήνουν ολοένα περισσότερα οδοφράγματα σε πολλές περιοχές της χώρας, κάποιοι εξ αυτών καλώντας ακόμη και σε στρατιωτικό πραξικόπημα προκειμένου να εμποδιστεί η επιστροφή του Λούλα στην προεδρία.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων (PRF) ανακοίνωσε ότι φορτηγατζήδες έχουν αποκλείσει – πλήρως ή μερικώς – αυτοκινητόδρομους σε 271 σημεία της χώρας, σε 23 από τις 26 πολιτείες, στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά της νίκης Λούλα.

«Όχι στον Λούλα!» ήταν το σύνθημα σε πανό σε γέφυρα στο Σάο Πάολο, όπου επίσης έχουν αποκλειστεί αυτοκινητόδρομοι, κυρίως αυτός που συνδέει την πόλη με το Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η Σάντα Καταρίνα στην νότια Βραζιλία, όπου ο ακροδεξιός Μπολσονάρο συγκέντρωσε σχεδόν το 70% των ψήφων, είναι η πολιτεία με τον μεγαλύτερο αριθμό αποκλεισμένων δρόμων.

Με πληροφορίες από REUTERS 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT