Γαλλία: Διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι στις 13 Δεκεμβρίου για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Γαλλία: Διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι στις 13 Δεκεμβρίου για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης στις 13 Δεκεμβρίου στο Παρίσι με στόχο την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Γαλλία.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης στις 13 Δεκεμβρίου στο Παρίσι με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις κατά υποδομών παροχής ηλεκτρισμού και νερού ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ελιζέ, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και με την ευκαιρία αυτή ο Μακρόν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό πρόεδρο πως θα έχει την βοήθεια της Γαλλίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τομέα της αεράμυνας.

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ουκρανίας συζήτησαν επίσης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Μόσχας να μην εφαρμόσει την συμφωνία αναφορικά με τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ρωσική προπαγάνδα περί κατασκευής «βρόμικης βόμβας» από το Κιέβο, ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε τη στάση της Ουκρανίας που έχει διαμηνύσει ότι σέβεται πλήρως τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και έχει δεχθεί να υποστεί διεθνή έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT