Ο Πέσκιας τάισε τραχανά και σπανακόρυζο το βασιλικό ζεύγος από την Ολλανδία!

Ο Πέσκιας τάισε τραχανά και σπανακόρυζο το βασιλικό ζεύγος από την Ολλανδία!

Ο executive chef και συνεργάτης του «γ» Χριστόφορος Πέσκιας επιμελήθηκε το ελληνικό μενού που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους από την Ολλανδία.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. 

Το μενού, που επιμελήθηκε ο executive chef και συνεργάτης του «γ» Χριστόφορος Πέσκιας, βασιζόταν σε γεύσεις από τη θάλασσα. Όπως μας είπε ο σεφ, το δείπνο άνοιξε μια Σούπα βελουτέ κρητικού τραχανά, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου και χαλούμι από πρόβειο γάλα. Στη συνέχεια σέρβιραν Σπανακόρυζο με αυγοτάραχο, confit λεμόνι, σάλτσα με γιαούρτι και ελληνικό χαβιάρι Thesauri ενώ για κυρίως Φαγκρί στη σχάρα με πουρέ φινόκιο και σάλτσα με γλυκάνισο. Όλο το μενού ήταν βασισμένο αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα και μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Το δείπνο έκλεισε με μια Πελοποννησιακή γαλατόπιτα με σαντιγί και σάλτσα με χαρουπόμελο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT