Ιταλία: Απαγόρευση των παράνομων ρέιβ πάρτι

Ιταλία: Απαγόρευση των παράνομων ρέιβ πάρτι

Τα παράνομα χορευτικά πάρτι «ρέιβ» σχεδιάζει να απαγορεύσει η νέα ιταλική κυβέρνηση υπό την ακροδεξιά πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, με νομοσχέδιο που θα προβλέπει ποινές κάθειρξης έως έξι ετών για τους διοργανωτές

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Τα παράνομα χορευτικά πάρτι «ρέιβ» σχεδιάζει να απαγορεύσει η νέα ιταλική κυβέρνηση υπό την ακροδεξιά πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, με νομοσχέδιο που θα προβλέπει ποινές κάθειρξης έως έξι ετών για τους διοργανωτές.

Η ανακοίνωση της πρωθυπουργού είχε ως αφορμή πάρτι το Σαββατοκύριακο για την παγανιστική γιορτή του Χαλοουίν σε παλιά αποθήκη της Μόντενα, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 νέοι. «Εχουμε αποδείξει ότι το κράτος δεν θα παραμείνει αμέτοχο απέναντι στην παραβατικότητα», είπε η πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι η Ιταλία πρέπει να ψηφίσει αυστηρότερη νομοθεσία, παρόμοια με αυτή της Γαλλίας για τις παράνομες συγκεντρώσεις και γιορτές.

Η Μελόνι έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου για ακόμη μεγαλύτερο ρέιβ πάρτι, στην πόλη Βιτέρμπο, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σε μήνυμά του στο Twitter, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, που συμμετέχει στην κυβέρνηση Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε: «Καλό Σαββατοκύριακο και καλό Χαλοουίν σε όλους, εκτός από όσους ήρθαν να προκαλέσουν χάος στη Μόντενα με το παράνομο ρέιβ πάρτι τους».

Η Μελόνι αντιμετωπίζει επικρίσεις για τον διορισμό θαυμαστή των ναζί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών.

Σάλος έχει ξεσπάσει, στο μεταξύ, μετά τον διορισμό από την Τζόρτζια Μελόνι ενός θαυμαστή των ναζί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών. Ο 47χρονος Γκαλεάτσο Μπινιάμι εμφανίζεται σε φωτογραφία του 2005 να φοράει περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια γιορτής πριν από τον γάμο του σημερινού αναπληρωτή υπουργού. Οταν τοπική εφημερίδα της Μπολόνια δημοσίευσε τη φωτογραφία το 2016, ο Μπινιάμι είχε ισχυρισθεί πως επρόκειτο για αθώο αστείο.

Ο Μπινιάμι εξελέγη τον Σεπτέμβριο για δεύτερη φορά στη Βουλή με το κόμμα Ιταλοί Αδελφοί της Μελόνι. Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Μπινιάμι προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για «τη βαθιά του αισχύνη» για τη φωτογραφία με το ναζιστικό περιβραχιόνιο, καταδικάζοντας «απερίφραστα κάθε μορφή απολυταρχίας» και περιγράφοντας τον ναζισμό ως «το απόλυτο κακό». Σε περιστατικό του 2019, όμως, ο Μπινιάμι είχε δημοσιεύσει φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα κουδούνια πολυκατοικίας στο κέντρο της Μπολόνια, επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα από αυτά ανήκαν σε αλλοδαπούς κατοίκους. Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε τότε για τη δημοσίευση, ο Μπινιάμι είχε δηλώσει ότι «δεν δίνει δεκάρα» για τον σεβασμό του ιδιωτικού βίου των αλλοδαπών. Τον διορισμό του Μπινιάμι καταδίκασε η ιταλική αντιφασιστική ένωση Anpi, ενώ ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μάρκο Φουρφάρο τη χαρακτήρισε προσβολή και απρέπεια κατά του συντάγματος, της Ιστορίας, της μνήμης και των θυμάτων της σβάστικας, για να καταλήξει λέγοντας: «Ντροπή σου, Τζόρτζια Μελόνι!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT