Μεταναστευτικό: Κολαστήριο το κέντρο Μάνστον του Κεντ

Μεταναστευτικό: Κολαστήριο το κέντρο Μάνστον του Κεντ

Λάβρος ο Ράμα κατά των Βρετανών: Να παραδειγματιστούν από τη Γερμανία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κόλαση επί της γης περιγράφεται το κέντρο υποδοχής μεταναστών Μάνστον του Κεντ. Οπως καταμαρτυρούν άνθρωποι που βρίσκονται εκεί, οι συνθήκες είναι παρόμοιες με φυλακής ή ζωολογικού κήπου και καταγγέλλουν τους υπεύθυνους ότι τους συμπεριφέρονται σαν να είναι ζώα, καθώς κοιμούνται στο έδαφος, αποτρέπονται από το να πάνε στις τουαλέτες ή στα λουτρά ή να βγουν λίγο έξω για μια υποτυπώδη σωματική άσκηση.

Eνα κορίτσι που βρίσκεται εγκλωβισμένο στο Μάνστον πέταξε μπουκάλι με μήνυμα πάνω από τον φράχτη, με το οποίο καλούσε σε βοήθεια. «Βοηθήστε μας», έγραφε. «Είναι φυλακή εδώ μέσα» και υπογράμμιζε την ύπαρξη πολλών εγκύων και αρρώστων. Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκαν, όμως, και εκείνοι που μεταφέρθηκαν από το κέντρο υποδοχής στο Λονδίνο προκειμένου να μείνουν με φίλους και συγγενείς τους. Εγκαταλείφθηκαν στον σταθμό Βικτόρια του κεντρικού Λονδίνου, μέσα στο κρύο, πεινασμένοι και άστεγοι.

Eνα κορίτσι εγκλωβισμένο στη δομή μεταναστών στο Κεντ πέταξε μπουκάλι με μήνυμα πάνω από τον φράχτη καλώντας σε βοήθεια.

«Φτάσαμε στον σταθμό και ο οδηγός του λεωφορείου μάς είπε να κατεβούμε. Του ζητήσαμε να τηλεφωνήσει στον αρμόδιο για τη μετανάστευση, αλλά μας είπε να φύγουμε και να τηλεφωνήσουμε στην οικογένειά μας. Του εξήγησα ότι εγώ δεν έχω οικογένεια εδώ», περιγράφει ένας από την ομάδα των μεταναστών. Τη σκηνή κατέγραψαν μέλη της ΜΚΟ «Under One Sky». Ο εθελοντής Ντάνιελ Αμπας, που ήταν μάρτυρας της σκηνής, τόνισε ότι οι άνδρες ήταν αποπροσανατολισμένοι και τελούσαν σε σύγχυση. Οι μισοί δεν φορούσαν πανωφόρι, ενώ κάποιοι ήταν με σαγιονάρες παρά το ψύχος. Πεινούσαν, διψούσαν αλλά δεν είχαν χρήματα μαζί τους. Επειτα από παρέμβαση των ΜΚΟ, η ομάδα μεταφέρθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών σε ξενοδοχείο του Νόργουιτς, δήλωσε ο Αμπας.

12.000 Αλβανοί

Την ίδια στιγμή, λάβρος κατά του Λονδίνου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα απαντώντας στις αναφορές της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν για διάσχιση της Μάγχης από 12.000 παράτυπους Αλβανούς μετανάστες την τρέχουσα χρονιά. Από αυτούς οι 10.000 ήταν άνδρες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1% του ενήλικου ανδρικού πληθυσμού της χώρας. Ο Αλβανός πρωθυπουργός κατήγγειλε το Λονδίνο ότι κάνει διακρίσεις κατά του αλβανικού στοιχείου προκειμένου να συγκαλύψει πολιτικές αποτυχίες. «Οι Αλβανοί πολίτες στη Βρετανία εργάζονται σκληρά και φορολογούνται», τόνισε ο Εντι Ράμα. «H Βρετανία να πολεμήσει τις εγκληματικές συμμορίες όλων των εθνικοτήτων και να σταματήσει να κάνει διακρίσεις εις βάρος Αλβανών για να δικαιολογήσει πολιτικές αποτυχίες», πρόσθεσε και την κάλεσε να πάρει παράδειγμα από τη Γερμανία προκειμένου να μάθει την ορθή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. «Οταν η Γερμανία δέχθηκε μεταναστευτικά κύματα, ουδείς υπουργός μίλησε περί “εισβολής”», κατέληξε ο Εντι Ράμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT