Λιθουανία: Eγκαινίασε εμπορικό γραφείο στην Ταϊβάν

Λιθουανία: Eγκαινίασε εμπορικό γραφείο στην Ταϊβάν

Η Λιθουανία ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινίασε εμπορικό γραφείο στην Ταϊπέι, ενώ εδώ και περίπου έναν χρόνο η Ταϊβάν έχει αποκτήσει δικό της γραφείο εκπροσώπησης στο Βίλνιους.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λιθουανία ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινίασε το εμπορικό γραφείο της στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η Ταϊβάν είχε ανοίξει δικό της γραφείο εκπροσώπησης στο Βίλνιους.

«Είμαι ευτυχής που μπορέσαμε να ανοίξουμε αυτό το γραφείο εκπροσώπησης», δήλωσε η Λιθουανή υπουργός Οικονομίας, Οσρίν Αρμονάιτε, στους δημοσιογράφους στο Βίλνιους.

Η ανακοίνωση του ανοίγματος του γραφείου γίνεται αμέσως μετά την ανακοίνωση από την Ταϊβάν ότι το επενδυτικό της ταμείο θα «βάλει» 3,5 εκατ. ευρώ σε μια λιθουανική εταιρία τεχνολογίας.

Η Αρμονάιτε τόνισε σήμερα πως η χώρα της «δεν αναπτύσσει διπλωματικές σχέσεις» με την Ταϊβάν αλλά «εμπορικές σχέσεις».

Το Βίλνιους είχε προκαλέσει την οργή της Κίνας πέρυσι όταν επέτρεψε στην Ταϊβάν να ανοίξει στη Λιθουανία γραφείο εκπροσώπησης.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Κίνα δήλωσε πως θα διέκοπτε τις σχέσεις της με τη Λιθουανία στον τομέα των μεταφορών, έπειτα από την επίσκεψη του Λιθουανού αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στην Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT