Ρίσι Σούνακ: Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη απεργία νοσηλευτών στα χρονικά

Ρίσι Σούνακ: Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη απεργία νοσηλευτών στα χρονικά

Η μεγαλύτερη απεργία νοσηλευτικού προσωπικού στην ιστορία του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας (NHS) πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν όλα κυλήσουν βάσει όσων έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα, τότε μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη απεργία νοσηλευτών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

«Η μεγαλύτερη απεργία νοσηλευτικού προσωπικού στην ιστορία του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας (NHS) πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα», γράφει ο Guardian, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή θα είναι και η πρώτη «εθνική» απεργία στην ιστορία του Royal College of Nursing (RCN) όπως ονομάζεται το – ιδρυθέν το 1916 – συνδικάτο των νοσηλευτών.

«Περισσότεροι από 300.000 εγγεγραμμένοι νοσηλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο απειλούν να προχωρήσουν σε απεργία πριν από τα Χριστούγεννα, εάν οι Αρχές δεν τους δώσουν μισθολογικές αυξήσεις πάνω από τα ποσοστά πληθωρισμού», σημειώνει ο ιστοχώρος Gzero.

Σύμφωνα με τον Guardian, η προοπτική αυτής της απεργίας αποτελεί «τεράστια πρόκληση για τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ που είναι αντιμέτωποι με μια δημοσιονομική τρύπα έως και 50 δισεκατομμυρίων στερλινών».

Σημειώνεται ότι η Συντηρητική κυβέρνηση καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και άλλες επαπειλούμενες απεργίες σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα με φόντο τον υψηλότερο πληθωρισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα.

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, η κυβέρνηση παρουσιάζεται διατεθειμένη να δώσει στους νοσηλευτές αυξήσεις 4%. Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι συνδικαλιστικές του οργανώσεις διεκδικούν, ωστόσο, αυξήσεις κοντά στο 15%.

Με πληροφορίες από Guardian, Gzero  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT