G20: Προειδοποίηση για παγκόσμιο πόλεμο από τον οικοδεσπότη της συνόδου κατά την έναρξή της

G20: Προειδοποίηση για παγκόσμιο πόλεμο από τον οικοδεσπότη της συνόδου κατά την έναρξή της

Σαφής δήλωση του προέδρου της Ινδονησίας κατά του διαμοιρασμού του κόσμου σε στρατόπεδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο προειδοποίησε την Τρίτη εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει «νέος παγκόσμιος πόλεμος», ανοίγοντας τις εργασίες της συνόδου κορυφής της G20, στην οποία ρίχνει βαριά σκιά ο πόλεμος στην Ουκρανία, που οδεύει να εισέλθει στον ένατο μήνα του.

«Το να είμαστε υπεύθυνοι σημαίνει πως πρέπει να βάλουμε τέλος στον πόλεμο», τόνισε ο κ. Ουιντόντο στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της συνόδου στο ινδονησιακό νησί Μπαλί.

«Δεν πρέπει να μοιράσουμε τον κόσμο σε στρατόπεδα. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να ολισθήσει σε νέο παγκόσμιο πόλεμο», ψυχρό ή θερμό, πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί ρητώς στη σύρραξη ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, επιμένοντας: «Δεν πρέπει να αποτύχουμε».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Ουιντόντο κήρυξε επίσημα την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, της G20, που διεξάγεται την Τρίτη και την Τετάρτη στο νησί Μπαλί, υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο μεγάλων απών της σημαντικότερης συνάντησης ηγετών των χωρών του κόσμου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που διεξάγεται σε πολυτελές ξενοδοχείο στο τροπικό νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT