Μάικ Πενς: Θα βρούμε καλύτερο ηγέτη από τον Τραμπ

Μάικ Πενς: Θα βρούμε καλύτερο ηγέτη από τον Τραμπ

Ο τέως αντιπρόεδρος αναμένεται να καταθέσει και αυτός υποψηφιότητα για το 2024

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς πιστεύει ότι οι Αμερικανοί στο μέλλον θα μπορούν να βρουν καλύτερο υποψήφιο για την προεδρία από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δηλώσεις Πενς έρχονται μία ημέρα πριν την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του, αλλά και 24 ώρες πριν την αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο τέως αντιπρόεδρος ερωτήθηκε εάν πιστεύει ότι ο κ. Τραμπ πρέπει να αναλάβει εκ νέου την προεδρία, και ο κ. Πενς απάντησε: «Νομίζω ότι εξαρτάται από τον αμερικανικό λαό. Αλλά νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερη επιλογή στο μέλλον», προφανώς υπονοώντας ότι θα θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024.

«Οι άνθρωποι [στις ΗΠΑ] θέλουν να δουν τέτοιους εθνικούς ηγέτες που δείχνουν κατανόηση και γενναιοδωρία πνεύματος. Και πιστεύω ότι αυτές οι μέρες είναι μπροστά», πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις προσεχείς εκλογές.

Σε δηλώσεις του που είχαν δημοσιοποιηθεί από την Κυριακή, ο κ. Πενς είχε αναφερθεί στα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 και τον ρόλο του τέως προέδρου, λέγοντας ότι «τα λόγια του προέδρου εκείνη την ημέρα στη διαδήλωση έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου, της οικογένειάς μου και όσων βρίσκονταν στο Καπιτώλιο».

Ο κ. Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο, μετά τα μέτρια αποτελέσματα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου και την αποτυχία των υποψηφίων που ο ίδιος υποστήριξε, υπήρξαν εικασίες στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι το κόμμα του μπορεί να μην υποστηρίξει την υποψηφιότητά του.

Πηγή: CNN, TASS

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT