Βρετανία – πληθωρισμός: Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 41 ετών

Βρετανία – πληθωρισμός: Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 41 ετών

Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως μια ημέρα προτού ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παρουσιάσει τον νέο προϋπολογισμό.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ ετοιμάζεται να παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη, τον νέο της προϋπολογισμό. Ο πληθωρισμός ωστόσο στη χώρα ανήλθε σε υψηλό 41 ετών τον Οκτώβριο, και η κυβέρνηση καλείται πλέον να κάνει περισσότερα προκειμένου να θωρακίσει τους πολίτες απέναντι στο κόστος ζωής που δεν σταματά να ανεβαίνει.  

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 11,1% τους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο, με αυτήν την αύξηση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που είχαν προβλέψει μια άνοδο της τάξης του 10,7%.

Οι υψηλότερες τιμές τροφίμων και ενέργειας οδήγησαν τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 41 ετών, από τον Οκτώβριο του 1981 και έπειτα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η αρμόδια βρετανική εθνική στατιστική υπηρεσία (Office for National Statistics – ONS).

Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως μια ημέρα προτού ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παρουσιάσει τον νέο προϋπολογισμό εν μέσω εντεινόμενων εκκλήσεων για υψηλότερους μισθούς, αυξημένα επιδόματα και περισσότερες δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Συγκριτικά, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 7,7% τον Οκτώβριο από 8,2% τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT