Το Ιράν κατηγορεί τη Δύση ότι απεργάζεται εμφύλιο πόλεμο στη χώρα

Το Ιράν κατηγορεί τη Δύση ότι απεργάζεται εμφύλιο πόλεμο στη χώρα

Ο υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ και Δυτικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν να διχάσουν τους Ιρανούς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σχέδιο διχασμού και πρόκλησης εμφυλίου πoλέμου κατηγόρησε το Ισραήλ και μυστικές υπηρεσίες της Δύσης ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, καθώς κλιμακώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν ανέφερε ότι «διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, το Ισραήλ και ορισμένοι Δυτικοί πολιτικοί που έχουν κάνει σχέδια για εμφύλιο πόλεμο, καταστροφή και διαμελισμό του Ιράν, πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν δεν είναι Λιβύη ή Σουδάν».

Πρόσθεσε ότι οι Ιρανοί δεν πρόκειται να παρασυρθούν από τα σχέδια που η Δύση απεργάζεται, όπως έγραψε.

Η σκληρή αυτή δήλωση έρχεται μία ημέρα ύστερα από επίθεση ενόπλων στην πόλη Ιζέχ, στα νοτιοδυτικά της χώρας, με επτά νεκρούς. Το καθεστώς της Τεχεράνης χαρακτήρισε τρομοκρατική πράξη την επίθεση αυτή.

Παράλληλα εικόνες που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη έδειχναν, μεταξύ άλλων τις αρχές ασφαλείας στο Ιράν να ανοίγουν πυρ μέσα σε υπόγειο σταθμό του μετρό στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, πάνω από δύο μήνες αφότου άρχισαν οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο της Κουρδοϊρανής Μαχσά Αμινί στα χέρια της ιρανικής αστυνομίας.

Σε άλλο περιστατικό την Τετάρτη, ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν ενάντια σε πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο Ισφαχάν, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας οκτώ σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η Γαλλία και η Βρετανία κατηγόρησαν το Ιράν ότι απείλησε τους πολίτες τους την Τετάρτη, αφού η Τεχεράνη ανέφερε ότι πράκτορες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Πηγή: Reuters, Times of Israel, France 24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT