Ουκρανοί εμπειρογνώμονες στην Πολωνία για το πυραυλικό πλήγμα

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες στην Πολωνία για το πυραυλικό πλήγμα

Όπως είχε προαναγγελθεί, Ουκρανοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στην Πολωνία για να πάρουν μέρος στις έρευνες για την προέλευση του πυραύλου που έπληξε το βράδυ της Τρίτης πολωνική περιοχή κοντά στα σύνορα των δύο χωρών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως είχε προαναγγελθεί, Ουκρανοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στην Πολωνία για να πάρουν μέρος στις έρευνες αναφορικά με την προέλευση του πυραύλου, των πυραύλων ή των θραυσμάτων πυραύλων που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης πολωνική περιοχή κοντά στα σύνορα των δύο χωρών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα.

Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι επρόκειτο για ουκρανικά αντιπυραυλικά πυρά που είχαν στόχο ρωσικούς πυραύλους και που κατά λάθος κατέληξαν στη γειτονική Πολωνία. Το Κίεβο ωστόσο υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι οι πύραυλοι που έπεσαν στην Πολωνία δεν ήταν ουκρανικοί αλλά ρωσικοί.   

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι «δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι συνέβη» στην Πολωνία, όπου πύραυλος κατέπεσε το βράδυ της Τρίτης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους,

«Δεν γνωρίζω τι συνέβη. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Αλλά είμαι βέβαιος ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο, είμαι βέβαιος ότι βάλαμε με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία.

«Ουκρανοί εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν στην έρευνα» σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού στην Πολωνία, δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος κατά την ομιλία του στο Bloomberg New Economy Forum.

«Εχουμε λάβει επιβεβαίωση ότι οι ειδικοί μας θα συμμετάσχουν στην έρευνα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν μπορούμε να πούμε επακριβώς ποιοι πύραυλοι ή ποια τμήματά τους έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας. Αλλά είδαμε φωτογραφίες της διαμέτρου του πλήγματος. Δεν μπορεί να είναι μόνο τα υπολείμματα των αντιπυραυλικών συστημάτων», είπε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT