Άγκυρα: Το 2023 αρχίζουν εργασίες για να μετατραπεί η Τουρκία σε κόμβο φυσικού αερίου

Άγκυρα: Το 2023 αρχίζουν εργασίες για να μετατραπεί η Τουρκία σε κόμβο φυσικού αερίου

Έτσι θα... ξαλαφρώσει η νοτιοανατολική Ευρώπη, ισχυρίζεται ο υπ. Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία αναμένει να ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου του κόμβου φυσικού αερίου τους πρώτους μήνες του 2023, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, αναφερόμενος στις εργασίες που διεξάγονται στη Μαύρη Θάλασσα.

«Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα κέντρο που θα ξεφορτώνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Ευρώπης [για το θέμα των προμηθειών φυσικού αερίου]. Αυτό θα είναι δυνατό ειδικά όσον αφορά τη μετατροπή της Τουρκίας σε ενεργειακό κόμβο. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αποφασίσουμε για έναν οδικό χάρτη και τους πρώτους μήνες του 2023 θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή», ​​τόνισε.

Η δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία θα επιτρέψει την «αποφόρτιση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου, είπε ο κ. Ντονμέζ, εννοώντας ότι έτσι θα αφαιρέσει σημασία από άλλους ενεργειακούς κόμβους στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Ελλάδα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Πηγή: NTV, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT