Αίγυπτος: 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο

Αίγυπτος: 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο

Άλλοι τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην ανατολική Αίγυπτο, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χουργκάντα.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας, άλλοι τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις Ρας Γκαρίμπ και Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε δικαστική πηγή.

Πρόκειται για το δεύτερο φονικό δυστύχημα σε λιγότερο από δέκα ημέρες στην Αίγυπτο. Στις 12 Νοεμβρίου, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε σε ένα κανάλι του δέλτα του Νείλου, στα βόρεια της χώρας.

Τα συγκοινωνιακά δυστυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο, όπου οι δρόμοι είναι συχνά κακοσυντηρημένοι και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας σπανίως τηρείται.

Επισήμως, 7.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκοινωνιακά δυστυχήματα το 2021 στην Αίγυπτο, η οποία είναι η πιο πολυπληθής χώρα του αραβικού κόσμου με πληθυσμό 104 εκατομμύρια κατοίκους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT