Ουκρανία: Αποστολή ισπανικής αστυνομικής δύναμης για διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου

Ουκρανία: Αποστολή ισπανικής αστυνομικής δύναμης για διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου

Ισπανοί αξιωματικοί πρόκειται να συνεργαστούν με Ουκρανούς ερευνητές και εισαγγελείς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική αστυνομία θα αναπτύξει δυνάμεις της στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες ώστε να βοηθήσει στη διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων πολέμου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τη Δευτέρα.

Μια προπαρασκευαστική αποστολή αξιωματούχων της ισπανικής αστυνομίας έχει ήδη φτάσει στο Κίεβο για να συναντηθεί με εκπροσώπους της ουκρανικής εισαγγελίας, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στην αρχική τους συνάντηση, οι δύο χώρες καθόρισαν τους όρους συνεργασίας και προσδιόρισαν τους τομείς ανάπτυξης, ανέφερε το υπουργείο.

Ισπανοί αξιωματικοί πρόκειται να συνεργαστούν με Ουκρανούς ερευνητές και εισαγγελείς για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε υποθέσεις που διερευνούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο κ. Σάντσεθ ανακοίνωσε επίσης ότι ένα νέο εκπαιδευτικό κέντρο για τα ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Τολέδο της κεντρικής Ισπανίας θα αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT