Βέλγιο: Έχουν κατασχέσει τόσο μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης που δεν έχουν πού να τις καταστρέψουν

Βέλγιο: Έχουν κατασχέσει τόσο μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης που δεν έχουν πού να τις καταστρέψουν

Οι κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης είναι τόσο μεγάλες που οι κλίβανοι καταστροφής τους δεν επαρκούν, ενώ παράλληλα υπάρχουν και φόβοι ότι συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών θα επιχειρήσουν να κλέψουν φορτία με κατασχεθέντα ναρκωτικά από τις αποθήκες όπου εκείνα φυλάσσονται.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βελγικές Αρχές θα έχουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς, μέσα στο 2022 δηλαδή, κατασχέσει περισσότερους από 100 τόνους κοκαΐνης, σημειώνοντας νέο ρεκόρ έπειτα από εκείνο της κατάσχεσης 89,5 τόνων κοκαΐνης το 2021.

Πού καταλήγουν ωστόσο οι κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών;

Τα ναρκωτικά – τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατασχεθεί στο λιμάνι της Αμβέρσας – φυλάσσονται σε αποθήκες και εν συνεχεία καταστρέφονται/καίγονται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους κλιβάνους.

Οι συνολικά κατασχεθείσες ποσότητες είναι ωστόσο τόσο μεγάλες που οι κλίβανοι δεν επαρκούν, ενώ παράλληλα υπάρχουν και φόβοι ότι συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να κλέψουν φορτία με κατασχεθέντα ναρκωτικά από τις αποθήκες όπου εκείνα φυλάσσονται. Μιλάμε, άλλωστε, για φορτία η αξία των οποία υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από AFP, Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT