Γαλλία: Επιδημία παραιτήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Γαλλία: Επιδημία παραιτήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Εκατοντάδες Γάλλοι δήμαρχοι παραιτήθηκαν καθώς έφτασαν στο σημείο να φοβούνται για τη σωματική ή την ψυχική τους υγεία, όπως καταγγέλλουν. Περίπου 13.000 δήμαρχοι έχουν δεχθεί απειλές και 2.000 έχουν δεχθεί σωματικές επιθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες Γάλλοι δήμαρχοι έχουν παραιτηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, επικαλούμενοι κρίσεις άγχους και περιστατικά απειλών ή επιθέσεων που σημειώθηκαν σε βάρος τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ένωσή τους, περίπου 13.000 δήμαρχοι πόλεων και χωριών έχουν απειληθεί και 2.000 έχουν δεχθεί σωματικές επιθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια, με τους παράγοντες της γαλλικής τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν λόγο για «μεγάλη δημοτική κρίση».

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το φαινόμενο, ο ανταποκριτής των Times του Λονδίνου υπογραμμίζει ότι οι δήμαρχοι στη Γαλλία τείνουν να είναι, λόγω θέσης και συστήματος, εκείνοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν πρώτοι τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Με πληροφορίες από the Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT