Μακρόν: «Απευθείας επαφή» με Πούτιν τις επόμενες ημέρες

Μακρόν: «Απευθείας επαφή» με Πούτιν τις επόμενες ημέρες

«Σκοπεύω να έχω άμεση επαφή μαζί του μέσα στις επόμενες ημέρες για μη στρατιωτικά πυρηνικά ζητήματα πρώτα και κύρια», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα έχει «απευθείας επαφή» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα «στις επόμενες ημέρες».

«Σκοπεύω να έχω άμεση επαφή μαζί του μέσα στις επόμενες ημέρες για μη στρατιωτικά πυρηνικά ζητήματα πρώτα και κύρια και για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, μετά από επικοινωνία» με τον γενικό διευθυντή της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η πόλη της Λβιβ είναι σήμερα χωρίς ρεύμα, ύστερα από εκτεταμένα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κιέβου. Η γειτονική Μολδαβία έχει επίσης εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, μολονότι δεν δέχθηκε πλήγμα στο έδαφός της.

Ο δήμαρχος της Λβιβ κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια, ενώ ο επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής του Κιέβου είπε πως έχουν πληγεί κρίσιμες υποδομές, καθώς και κατοικίες. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στα ενεργειακά δίκτυα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα ήχησε συναγερμός σε ολόκληρη την Ουκρανία εν μέσω αναφορών για εκρήξεις. Ο δήμαρχος της Λβιβ, Αντρίι Σάβοντι, τόνισε ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε καταφύγια με τους δασκάλους τους – και προέτρεψε τους γονείς να μην τα πάρουν μέχρι να λήξει ο συναγερμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT