Πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον με τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλλίας

Πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον με τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλλίας

Tο εστεμμένο ντεμπούτο της ως πριγκίπισσας της Ουαλλίας έκανε η Κέιτ Μίντλετον

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο εστεμμένο ντεμπούτο της ως πριγκίπισσας της Ουαλλίας έκανε η Κέιτ Μίντλετον. Η 40χρονη σύζυγος του διαδόχου του θρόνου εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τιάρα έπειτα από τρία χρόνια για το επίσημo δείπνο στο Μπάκιγχαμ. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης αρχηγού κράτους αφότου ανέβηκε στον θρόνο ο Κάρολος Γ΄. Επρόκειτο για την υποδοχή του προέδρου της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για τις ανάγκες της βραδιάς, η πριγκίπισσα Κέιτ φόρεσε μια λευκή τουαλέτα, δημιουργία της Τζένι Πάκαμ. Η τιάρα με την οποία συνόδευσε την εμφάνισή της ήταν εκείνη της βασίλισσας Μαίρης, ο κόμπος των εραστών (Lovers’ knot). H συγκεκριμένη ήταν και η αγαπημένη της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Με βάση τη μαρτυρία του βασιλικού χρυσοχόου, το εντυπωσιακό στέμμα έχει ηλικία πάνω από έναν αιώνα και είχε ανατεθεί από τη βασίλισσα Μαίρη στον κοσμηματοπώλη Garrard το 1913 ή 1914. Πρόκειται για αντίγραφο της τιάρας που ανήκε στη γιαγιά της, πριγκίπισσα Αυγούστα της Εσσης, δούκισσα του Κέμπριτζ. Η Κέιτ φόρεσε επίσης σκουλαρίκια της Νταϊάνα και ένα βραχιόλι από την κοσμηματοθήκη της Ελισάβετ.

Πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον με τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλλίας-1
[Α.Ρ.]

Σε δεξίωση στο Μπάκιγχαμ για την υποδοχή του προέδρου της Νότιας Αφρικής.

Λόγω της πανδημίας είναι το πρώτο επίσημο δείπνο που παραθέτει η βρετανική βασιλική οικογένεια από την επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019. Η Κέιτ είχε φορέσει για τελευταία φορά τιάρα στη δεξίωση για το διπλωματικό σώμα τον Δεκέμβριο του 2019, μια ετήσια τελετή για 1.000 καλεσμένους, ανάμεσά τους πρέσβεις και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Τότε είχε φορέσει πάλι την ίδια τιάρα με ένα περιδέραιο των μαχαραγιάδων Νιζάμ της Χαϊντεραμπάντ και ένα βιολετί φόρεμα με μακριά μανίκια διά χειρός Alexander McQueen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT